Predictive Homeopathie

predictive

Predictive Homeopathie

Predictive homeopathie is volledig gebaseerd op dr. Hahnemann, dus je zou het gewoon klassieke homeopathie kunnen noemen. 

Het is dr. Prafull Vijayakar uit India die de verbinding heeft gemaakt tussen de theorie van Dr. Hahnemann en de huidige wetenschap, met name de fysiologie en embryologie. 

Dr.Vijayakar heeft verder gebouwd op het fundament wat dr. Hahnemann heeft gelegd en laat in de praktijk zien dat ook klachten/pathologie op het allerdiepste niveau behandelbaar zijn met zeer opmerkelijke resultaten! 

De reden om het Predictive te noemen is het feit dat elke genezing volgens wetmatigheden moet verlopen! 

(zie hier – verwijzing naar artikel over de wetten van Hering) 

Het is dr. Vijayakar die heel duidelijk heeft laten zien dat we verschillende soorten afweermechanismen hebben die elk hun kenmerken hebben op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak.
Kort gezegd zijn er de volgende soorten afweer: een gezonde afweer, een afweer die overreageert, een afweer die onderreageert en een afweer die destructief reageert. Het doel van de behandeling is iemand op elke niveau zoveel mogelijk naar een gezonde afweer te brengen. 

Deze aanpak is net iets anders  dan de gangbare klassieke homeopathie behandeling maar maakt het mogelijk om ook zeer diepe verstoringen en zware pathologie te behandelen. 

Predictive Homeopathie dr. Vijayakar 

Dr. Vijayakar is een indiase homeopaat die al ruim 40 jaar praktijk voert en bekend staat om zijn genezingen bij de meest zware pathologie die er bestaat. Ik ben zelf meerder keren in India geweest en heb met eigen ogen de resultaten gezien. In India zijn er over hele land klinieken die volgens deze methode werken. Daarnaast organiseren ze op 51 plekken in India de zogenaamde ‘Hope for the Hopelessness’ kampen. Daar worden kinderen behandeld met zeer zware pathologie (blindheid, doofheid, misvormd, genetische afwijkingen, kanker, auto-immuunziekten, enz.). Ze worden gratis behandeld en komen elke 3 maanden terug voor een follow-up. Op 1 kamp worden soms wel 2000 kinderen per dag behandeld door een team van 100 homeopaten. 

Om deze resultaten bereikbaar te maken voor andere homeopaten worden er veel seminars en trainingen georganiseerd in India, maar ook in andere landen, zoals Thailand, Nieuw Zeeland, Amerika, Duitsland en voor het eerst dit jaar ook in Nederland. Samen met zijn zoon Ambrish en andere ervaren homeopaten wordt er hard gewerkt om de methode uit te dragen en de bodem te leggen voor de nieuwe generatie homeopaten. 

In Nederland heb ik een opleiding opgezet om de Nederlandse homeopaten op te leiden om volgens de Predictive methode te werken.

Predictive Homeopathie Nederland

Sinds 2016 begeleid en train ik homeopaten om zich de Predictive methode eigen te maken. Daarvoor heb ik een 10-daagse training ontwikkeld waarbij alle basiselementen van deze methode worden behandeld, ondersteund met (live) casuïstiek. 

Daarnaast geef ik verdiepingsdagen en vervolgcursussen om ervoor te zorgen dat na de 10-daagse er een continue mogelijkheid is om verder te ontwikkelen. 

In Europa zijn er op dit moment drie locaties waar Predictive trainingen en seminars worden gegeven: Nederland, Zwitserland en Duitsland. 

We werken onderling samen en hebben een samenwerking met India zodat we constant van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte zijn. 

Elke 2 jaar wordt er een congres georganiseerd waarbij docenten uit Zwitserland, Duitsland en Nederland hun ervaringen delen. 

Daarnaast is er elke 2 jaar in India een 2-weekse training waar we met een groep Nederlandse homeopaten goed vertegenwoordigd zijn. 


Op de site www.predictive-homeopathie.nl is meer informatie te vinden over Predictive Nederland en de activiteiten.