Klassieke Homeopathie in de praktijk

De klassieke homeopathie heeft ook nu nog veel te bieden. Het is een holistische geneeswijze, wat wil zeggen dat het totale functioneren van de mens wordt behandeld en niet 1 specifieke klacht of ziekte. Het voordeel is dat de homeopathische middelen stimulerend werken op het eigen zelfgenezende vermogen, zonder klachten te onderdrukken en zonder bijwerkingen.
Een belangrijk onderscheid in de klassieke homeopathie is die tussen acute en chronische klachten.
Acute klachten komen snel opzetten en zijn heftig. Homeopathische middelen voorgeschreven op acute klachten werken snel. Acute klachten kunnen op zichzelf staan (bijv. een hersenschudding na een val op het hoofd), maar kunnen ook een chronische achtergrond hebben (bijv. jichtaanvallen).
Chronische klachten hebben een langzamere ontwikkeling en komen vaak voort uit een erfelijke aanleg die door factoren van buitenaf zijn getriggerd. 
De echte kunst van de klassieke homeopathie is het behandelen van chronische klachten wat in de praktijk lastig is en veel tijd kan kosten. Ik werk zelf volgens de Predictive Homeopathie die de theorie van Hahmann en de reguliere wetenschap met elkaar verbind.
Welke klachten kun je behandelen met klassieke homeopathie? In principe is elke klacht te behandelen met homeopathie, maar afhankelijk van de diepte van de klacht is lichte verbetering tot genezing mogelijk. Juist omdat je niet primair de klachten behandelt, maar iemands eigen afweer versterkt op lichamelijk, emotioneel en mentaal vlak is er veel mogelijkheid om te herstellen.
Waarom de naam klassieke homeopathie? Klassieke homeopathie wil zeggen dat je 1 middel geeft om iemands algehele weerstand te verhogen (om zo de klachten te verminderen en genezen). In die zin is de homeopathie eerder bekend van de dr. Vogel middelen, die veel meer op een bepaalde klacht een middel voorschrijft.

 

TOP