Behandeling

Het eerste consult is bedoeld om een duidelijk beeld te krijgen van iemands huidige klachten en waarom deze zijn ontstaan. Tijdens het consult ga ik volgende uitvragen:  

- iemands huidige klachten, met alle bijbehorende kenmerken en mogelijke aanleidingen

- iemand klachtengeschiedenis, lichamelijk, emotioneel en mentaal

- vaststellen van de constitutie. Het is onze constitutie die bepaalt hoe sterk onze weerstand is! Werkt ons afweersysteem (lichamelijke, emotioneel en mentaal) niet op 100%, zullen op termijn klachten ontstaan. 

- medicatiegeschiedenis en eventuele reactie daarop (alle reguliere medicatie, drugsgebruik, vaccinaties, narcose)

- uitvragen van de biografie. Welke gebeurtenissen hebben veel impact gehad in iemand leven en zijn daarna klachten ontstaan?

- navragen van never well since’ klachten, dat wil zeggen dat iemand zegt, “na deze ziekte of gebeurtenis ben ik nooit meer de oude geworden”. Dat kan bijvoorbeeld na de ziekte van Pfeiffer, maar ook na een traumatische gebeurtenis.

- uitvragen van de klachten die in familie voorkomen om zo de aanleg/zwakte van iemand te kunnen bepalen

Na een eerste consult maak ik een behandelplan dat ik samen met de cliënt doorneem. Ik zal  aangeven wat iemand mag verwachten van een behandeling, welke tijdsduur ik daarvoor nodig heb en welke klachten zijn te genezen en welke niet.

Als iemand onder behandeling van een arts of specialist is, is dat voor mij geen belemmering om iemand te behandelen. Samenwerking staat bij mij voorop, ook al staat helaas niet iedere arts of specialist open voor homeopathie. In stoppen of verminderen van medicatiegebruik zal ik hooguit een advies geven, wat altijd in overleg met de behandelend arts/specialist besproken moet worden. Over het algemeen zal ik pas een advies geven als iemand een duidelijke verbetering merkt van de homeopatische behandeling.

 

TOP